lauantai 19. helmikuuta 2011

Siperia-kevät-Siperia

Tosiaan Barcelonan matka on nyt matkustettu ja villahousut, villasukat, pilkkihaalarit ja karvalakit puettu jälleen ylle. Vähän liian toiverikkaana shoppailin ohuita takkeja ja paitoja El Corte Inglesin uumenissa, aurinkoinen kevätilma sai aikas hyvin unohtamaan suomalaisen loputtoman vilun. Kaunis kaupunki, hyvää ruokaa ja hyvä seura. Varma rentoutumiskikka! Täytyypäs vielä hetkeksi palata lomalle kuvien muodossa.




No okei tää on vielä Suomesta, ilmeistä voi päätellä kumpi on lähdössä Espanjaan ja kumpi tädin luo hoitoon.




Meidän kotikatu Barcelonassa. Hotelli oli ihan keskustassa ja käveltyä tulikin aika paljon. Toi kaupunki ei muuten nuku koskaan, kaduilta kuuluu älämölöä ihan kellon ympäri.




Gaudin La Sacrada Familia




Lisää Gaudia. Pohdittiin, että mitenköhän onnistuu espanjalainen tapa kuivattaa pyykkiä noilla parvekkeilla?




Ja vielä vähän Gaudia. Park Guell oli ehkä pieni pettymys, tosin puisto saattaa päästä kukoistukseen vasta kesällä. Turisteja sielläkin riitti ihan tungokseen asti, ihan hyvä ettei osuttu sesonkiaikaan...




Synttärisankarin synttäripäivänä käytiinkin sitten FC Barcelonan kotikentällä Nou Camp -stadionilla. Kotipeliä ei osunut meidän lomapäiville, mutta jotain vastaavaa saatiin kokea viimeisenä iltana ravintolassa, jossa useampikin TV näytti Barcan vieraspeliä suorana.




Stadionin yhteydessä oli jalkapallomuseo, jonka tutkimiseen iskä sai kulutettua tovin jos toisenkin.






I like...-blogista kävin ennen lähtöä vakoilemassa hiukan nähtävyysvinkkejä ja innostuin Monjuicin Font Magicásta. Täytyy sanoa, että viluväreet taattu!










La Ramblaa talsiessa eksyimme paikalliseen kauppahalliin, vähän eri meininki kuin Turussa! Yltäkylläisyys on paras sana kuvaamaan noita herkkutiskejä. Espanjalaiset osaavat hyödyntää luonnonantimia todella hyvin.




Ehkä liiankin hyvin :D








Noista kuugeleista näkyi koko kaupunki.




Ja tätä mieltä mä olin yläilmoissa keikkumisesta...





Viimeinen kuva kertoo, että nähtävyyksien tutkiminen käy kunnon päälle. Harmi, ettei ollut askelmittaria mukana! Mahtava pikkuloma tuli kuitenkin vietettyä, irtiotto arjesta oli ihan paikallaan. Mihis seuraavaksi....?

1 kommentti:

Hannerika kirjoitti...

Hei! Googletin Barcelonan kuvahaun kautta ja päädyin sivuillesi. Itse kyselen uusimmassa postauksessani lukijoiden vinkkejä Barcelonasta. Suuntaamme sinne häämatkalle ja suunnittelemme hieman ohjelmaa lomallemme. Olisiko sinulle antaa jotain vinkkejä reissumme varalle? :)